Autoriteiten van Hong Kong Arrestatie 3 personen in verband met Bitcoin ATM Scam

De autoriteiten van Hongkong hebben onlangs drie mensen in hechtenis genomen. De arrestaties vonden plaats in verband met overvallen op zes Bitcoin-automaten in de stad. De autoriteiten van Hongkong hebben de arrestaties verricht nadat crypto’s hadden gemeld dat er illegaal geld was onttrokken aan de Bitcoin-automaten.

Details van de fraude

Het bureau voor cyberveiligheid en technologische criminaliteit van de politie van Hongkong is erin geslaagd om drie mensen te arresteren na het ontvangen van meldingen van twee crypto-uitwisselingen. Volgens de meldingen van de centrales hebben de fraudeurs het geld van zes Bitcoin-automaten zonder de juiste toestemming teruggehaald.

Volgens een rapport van de South China Morning Post zijn de verdachten belangrijke leden van een groter syndicaat dat in Hong Kong actief is. De politie arresteerde de drie verdachten donderdag en vrijdag in de woonwijk Mong Kok in Hong Kong. Alle drie de hackers waren 26 tot 55 jaar oud en ze zijn beschuldigd van samenzwering om te frauderen. Ze claimden allemaal werkloosheid. Tijdens de arrestatie namen de autoriteiten zes smartphones en wat geld in beslag dat verband hield met de illegale opnamen. De autoriteiten hebben niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties in verband met de zaak zijn verricht.

In de rapporten van de centrales werd beweerd dat de fraudeurs gebruik maakten van mazen in de Bitcoin-automaten, waardoor ze geld uit de automaten konden opnemen door de vergunning te omzeilen. In totaal slaagden de hackers erin om ongeveer 230.000 Hongkongse dollar op te nemen, wat neerkomt op ongeveer 30.000 dollar over 11 transacties in de zes geldautomaten. Het grootste bedrag dat in één enkele transactie werd opgenomen was 54.000 Hongkongse dollar.

De Loophole Exploit zal niet worden onthuld…

Volgens Wilson Tam, een superintendent bij het bureau voor cybersecurity en technologiecriminaliteit van de politie van Hong Kong, zullen zij geen details vrijgeven over de maas in de wet die door de oplichters wordt uitgebuit. Daarnaast zullen ze niet onthullen hoe de oplichters erin geslaagd zijn de geldautomaten te bedriegen.

De inspecteur onthulde echter wel dat ze veiligheidsadvies hadden gegeven aan de twee crypto-uitwisselingen. Hij voegde eraan toe dat hij geloofde dat ze hun systemen zouden upgraden om de maas in de wet te dichten. De superintendent voegde eraan toe dat het de eerste keer was dat ze ATM-fraude tegenkwamen.

Het Bitcoin ATM-landschap in Hong Kong

Uit gegevens van Coinatmradar blijkt dat er 52 Bitcoin-automaten zijn in Hong Kong. Vandaag de dag zijn er meer dan 9000 pinautomaten over de hele wereld. HK Bitcoin ATM en Coinhere zijn de belangrijkste exploitanten van Bitcoin ATM’s in Hong Kong. Deze beide BTC ATM-operators hebben geldautomaten in het district Mong Kong.

Bitcoin-verordening in Hong Kong

De monetaire autoriteit van Hongkong beschouwt Bitcoin niet als wettig betaalmiddel. Het wordt echter wel erkend als een virtueel goed. De Securities and Futures Commission heeft in september 2017 een verklaring gepubliceerd waarin staat dat digitale penningen die via ICO’s worden verkocht, obligaties, aandelen of belangen zijn in een collectieve beleggingsregeling. Als gevolg daarvan zouden ze worden geclassificeerd als effecten.

Bijgevolg zou elke onderneming die advies geeft over digitale penningen, die handelt, beheert of verhandelt in het kader van een ICO, worden beschouwd als een gereglementeerde activiteit. Zij zouden dus een licentie moeten verwerven of geregistreerd moeten worden door de SEC. In november 2019 onthulde de monetaire autoriteit van Hongkong een nieuw regelgevend kader voor de „opt-in“-regulering van cryptobeurzen.

admin

Zurück nach oben