Bitcoin-prisprognos: BTC / USD fastnar fortfarande under $ 12 000; BTC-marknadens dominans sjunker

Bitcoin-priset förnyar upptrenden men tjurar misslyckas med att innehålla vinsterna över $ 12.000.
BTC-dominansen på marknaden sjunker främst på grund av de stallande priserna och den meteoriska DeFi-tillväxten.

Bitcoin-priset har under de senaste veckorna tillfälligt pausat den uppåtgående trenden som har satt den head-to-head med ädelmetallen guld. Efter dyket till årets lägsta pris i mars ($ 3 800) växte korrelationen mellan de två tillgångarna (BTC och guld) betydligt.

Å andra sidan har korrelationen mellan Bitcoin och den traditionella marknaden de senaste månaderna minskat. Till exempel, när Bitcoin stannar, registrerar aktiemarknaden i USA stora vinster främst med stöd av en serie gynnande politisk och ekonomisk utveckling.

Delta och ta en andel på 150 000 USDT

Bitcoin försökte följa Ethereums fotspår under handeln på tisdag. Den här gången samlades BTC förbi motståndet till $ 11 800 och steg kort över $ 12 000. Tyvärr såg en omedelbar omvändning det sjunka att testa om support på 11 800 dollar.

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Viking Conquest! Spela nu!
I skrivande stund slingrar Bitcoin Trader sig till 11 909 dollar. Köpare har blickar mot $ 12.000. Ett steg bortom denna nyckelzon ska öka BTC över nästa kritiska zon till 12 200 $.

Upptrenden har fortfarande potential men prisåtgärder skulle sannolikt vara begränsade

När man tittar på RSI är BTC hausse på kort sikt. Benet över $ 12 000 är möjligt inom de asiatiska eller europeiska sessionerna. Samma positiva trend stöds av MACD då den börjar en fart uppåt efter att ha hittat ett lager från ett dyk innan det träffar mittlinjen.

De flesta analytiker förutspår att Bitcoin kommer att stänga året för handel över $ 18.000. Detta innebär att tjurar måste se till att de bryter över ett bildat motstånd mot stigande kilmönster. Annars skulle en vändning, låt oss säga att under 11 000 dollar skulle starta ett fritt fall till 10 000 dollar under de kommande veckorna.

Bitcoin dominans för närvarande ligger på 56,7; årets lägsta punkt. Fallet har orsakats av de stallande priserna såväl som den ballistiska prestanda som ses bland utvalda altcoins, särskilt DeFi-projekt som Yearn.finance.

admin

Zurück nach oben