Ethereum, Bitcoin låst i DeFi topper $ 30 milliarder, når priserne stiger

DeFi briser forbi $ 30 milliarder i samlet låst værdi på stigende Bitcoin- og Ethereum-priser, selvom brugerne i stigende grad har trukket disse aktiver ud i de seneste måneder.

Den samlede værdi låst i DeFi er steget over 30 milliarder dollars, en stigning på 2.700% siden juni

Den samlede værdi, der er låst i DeFi-protokoller, har ramt en ny milepæl, der overgår $ 30 milliarder mindre end et år efter først at have krydset $ 1 milliard dollar-mærket, ifølge dataaggregator DeFi Pulse.

Men selvom DeFi-apps fortsætter med at vokse i brugere, får den stigende låste værdi også et betydeligt løft fra den stigende pris på Bitcoin og Ethereum.

DeFi (stenografi for „decentraliseret finansiering“) er en overordnet betegnelse for ikke-frihedsberøvende, peer-to-peer-finansielle produkter, som bliver stadig mere populære blandt kryptovaluta-investorer. Nicheindustrien bliver endda rutinemæssigt navngivet nu af milliardæren Dallas Mavericks ejer Mark Cuban.

„Total værdi låst“ (eller TVL) i DeFi er en metrik, der måler mængden af kryptokurrency (primært Ethereum, men også noget Bitcoin), der injiceres i disse decentrale produkter af deres brugere. Dens stigning over $ 30 milliarder i dag markerer en vækstrate på næsten 2.700% siden sommeren af DeFi startede i juni 2020.

Den stigende værdi af Bitcoin og Ethereum driver meget af den stigende TVL

Men den meteoriske stigning i TVL skyldes delvis prisen på Bitcoin og Ethereum, henholdsvis 264% og 545% i samme tidsramme. Faktisk er antallet af BTC og ETH, der er låst i DeFi, nede fra deres højeste tid, selvom den samlede værdi af de resterende tokens stadig skubber højere.

Som baggrund bruger DeFi-produkter automatiserede smarte kontrakter til at køre på decentrale netværk som Ethereum. Disse applikationer sigter mod at levere finansielle tjenester som udstedelse af lån, bytte mellem aktiver og levering af rentebærende indskud uden brug af en central koordinerende myndighed. Med andre ord tillader det brugere at levere og modtage banklignende tjenester uden faktisk at have brug for en bank.

Fjernelse af centraliseret kontrol er beregnet til at sænke omkostningerne for slutbrugeren og demokratisere adgangen, hvilket gør det umuligt for velholdte spillere at blande sig i markedet for at beskytte deres interesser, som det ses i tilfælde af Robinhood, der stopper handel med GameStop og andre aktier i sidste uge. .

DeFi-protokoller er afhængige af indskud af kryptokurver fra brugere for at generere lån og give likviditet til at bytte mellem aktiver målt som den samlede låste værdi. Og mens mange forskellige digitale aktiver udgør de indskud, der findes i forskellige DeFi-protokoller, udgør Bitcoin og Ethereum langt de største segmenter af låst værdi i økosystemet.

Når prisen på ETH stiger, vil det være godt for DeFi?

ETH-tokens låst i DeFi nåede en højeste tid på 8,78 millioner den 16. september sidste år, hvor ETH-priserne kun var $ 389, for en TVL på mere end $ 3,4 milliarder. Siden da er antallet af låste ETH faldet 24% til kun 7,43 mia. Men den øgede pris på ETH, nu på mere end $ 1.600, betyder, at den samlede låste værdi faktisk er steget markant — med mere end $ 11,9 mia.

Den samlede låste værdi er blevet de facto-vækstmåling for det bredere DeFi-marked og har givet nogle bemærkelsesværdige gevinster i løbet af de sidste ni måneder.

Mens mængden af ETH, der var låst i DeFi-protokoller, faldt kraftigt i november sidste år, og derefter faldt ned igen i begyndelsen af januar – ligesom prisen på ETH virkelig begyndte at stige, og brugerne sandsynligvis trak deres ETH ud for at jage overskud – begynder denne tendens at vende. Selv nu som ETH rammer et nyt rekordhøjt niveau, begynder flere poletter at strømme tilbage til DeFi, ifølge data fra DeFi Pulse.

Det er et tegn på, at den tidlige succes for mange af disse protokoller trods alt kan opretholdes. Hvem ved, de kan endda have „potentialet til at eksplodere.“

admin

Zurück nach oben